Divendres 26 de maig

Final del I Certamen de joves cantautors i cantautores Ciutat de Xàtiva. Actuació dels finalistes i de les Societats Musicals de Xàtiva.

Lloc: Gran Teatre

Hora: 22:00h

Entrada 5€*

*entrada lliure mostrant qualsevol entrada del festival

Actuació dels finalistes i lliurament dels premis del jurat i del públic.

Durant la gala de la final del certamen actuarà un combo de les dues societats musicals de Xàtiva:

La Nova i La Primitiva Setabense, amb un repertori basat en peces de cantautors valencians, destaca l’estrena a Xàtiva de la Suite Raimon d’Adolf Ventas.

http://www.musicanova.es/

http://www.musicavella.com/

Dissabte 27 de maig

Cesk Freixas / Abraham Rivas

Lloc: Gran Teatre

Hora: 20:30h

Entrada: 7€

ABRAHAM RIVAS

El cantautor resident a Xàtiva, Abraham Rivas presenta el seu nou disc “Cançons de la roba estesa”.

Autodidacta i multiinstrumentista, els darrers anys ha exercit de músic de sessió i acompanyament per a artistes i formacions com ara Òscar Briz , Xavier Morant , Alvar Carpi o Ona Nua, projecte del qual forma part actualment. Recentment també ha entrat a formar part del grup Musicants.

En el decurs d’aquestes i altres col·laboracions ha anat desenvolupant una manera pròpia de fer cançons. La primera mostra va ser L’art de Glauc (Autoeditat, 2015), disc que va ser nominat en la X edició dels Premis Ovidi Montllor en la categoria de cançó d’autor.

A “Cançons de la roba estesa” (Mésdemil, 2017), presenta un treball molt més madur i acurat pel que fa a la composició, producció i gravació.

https://www.facebook.com/AbrahamRivas.Xativa/

CESK FREIXAS

Cesk Freixas (Sant Pere de Riudebitlles, 1984) va iniciar la seva activitat com a cantautor el 2004.

Des d’aleshores, i fins a dia d’avui, ha editat sis treballs discogràfics, ha publicat dos llibres i ha dut a terme més de 1.500 actuacions.

Al Festival Música i Lletra presentarà PROPOSTA, el seu sisè disc. Després de renovar-se i reivindicar un so més contundent amb l’anterior treball discogràfic (PROTESTA, 2014), el cantautor de Sant Pere de Riudebitlles torna als escenaris recollint l’experiència de 13 anys ininterromputs dedicats a l’ofici de fer cançons. De nou, l’aliança inseparable amb Víctor Nin, guitarrista que l’acompanya des de l’any 2006, que ha arranjat i produït els seus tres darrers discos, torna a posar de manifest la vigència i l’originalitat d’aquest treball conjunt. Amb PROPOSTA, Cesk Freixas connecta la reivindicació amb la vessant més constructiva i positiva de la seva tradició ideològica, identificantse en la reflexió i en l’autocrítica, i evidenciant que el gir cap a sonoritats contundents, i a vegades també més mediterrànies, es justifica en aquesta intenció de seguir actualitzant el discurs i l’estètica de la cançó de protesta.

https://ceskfreixas.cat/

Dissabte 3 de juny

Mireia Vives i Borja Penalba

Lloc: Gran Teatre

Hora: 20:30h

Entrada: 7€

Mireia Vives (Llíria) és la capacitat de sentir i interpretar cançons feta cos. Procedent de Llíria, va començar la seua aventura musical amb Bakanal, continuà durant 10 anys amb el mític grup valencià Rapsodes, i des de 2015 comença una etapa musical al costat de Borja Penalba. Emoció, delicadesa, energia i bones vibracions, això encomana Mireia Vives amb la seua veu i això és el que transmet quan interpreta cançons.

Borja Penalba (València) La música s’apoderà d’ell sent un adolescent, i ara la guitarra és

apèndix de les seues mans. Ha treballat amb i per a artistes com Lluís Llach, Feliu Ventura, Miquel Gil o Maria del Mar Bonet entre molts altres. Ha musicat Estellés, Marçal, Villangómez, Roís de Corella, Ausiàs March, Granell… Ha composat BSO com Salvador (Puig Antich) o Enxaneta. Ha co-creat espectacles com Tranuites Circus, Llits, Estellés de mà en mà o Ovidi3, i ara aboca tota la seua experiència i passió al projecte conjunt amb Mireia Vives.

Junts volen transmetre les seues actuals inquietuds, oferint la seua mirada personal del que els envolta. Eclèctics i experimentats en la música, fugen de qualsevol etiqueta. Tan sols fan cançons i les canten, siga a partir de poemes aliens o mots propis. Fins ara han oferit dos espectacles:

L’amor fora de mapa i cançons de fer camí. Al Festival Música i Lletra presentaran disc nou “línies en cel elèctric” amb una banda en aliança per a l’ocasió.

Dissabte 10 de juny

Sés / Les Kol·lontai

Lloc: Plaça del Mercat

Hora: 21:00h

Entrada: lliure

SÉS

SÉS és una cantautora corunyesa de trajectòria ascendent i imparable que després de la seua irrupció al mercat l’any 2011 està considerada per la premsa com “la revolució de l’escena musical gallega”.

L’estil de SÉS barreja amb les dosis exactes dels ingredients d’aquesta fórmula màgica que aconsegueixen un resultat original i genuí: rock’n roll, tradició oral gallega i certa cadència de la cançó d’autor llatinoamericana amb actitud punk, reivindicació i maneig escènic amb una constant i permanent interlocució amb els seus seguidors dins i fora dels escenaris.

El seu discurs valent, nou, contundent i directe fan de la figura de Ses la veu de molts, l’altaveu precís.

LES KOL·LONTAI

Les cantautores Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal s’uneixen per reivindicar la llibertat i la igualtat a través de cançons que parlen de dones que lluiten i estimen.

Alexandra Kol·lontai va ser la primera dona ambaixadora de la història en la revolució bolxevic, ara fa 100 anys. També Violeta Parra, referent de la cançó xilena i llatinoamericana, celebra el seu centenari. Les dones, protagonistes absolutes.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ocio-y-cultura/cronica-concierto-les-kollontai-teatrojoventut-barnasants-5771898

Divendres 16 de juny

Albert Pla i Diego Cortés

Lloc: Gran Teatre

Hora: 22:30h

Entrada 16€

ALBERT PLA & DIEGO CORTÉS

Cantant, intèrpret, bufó, poeta, actor, clown, provocador…Albert Pla, geni i figura, arriba al

Festival Música i Lletra per a oferir una selecció del més granat del seu repertori amb la companyia còmplice i sempre explosiva de Diego Cortés. Junts han establert un tàndem difícil de superar en el circuit de la cançó per aquestes latituds. Les cançons de Pla són una autèntica fuetejada a l’ordre establert i la rebel•lia a la guitarra de l’indomable Diego Cortés tampoc es queda enrere. Un autèntic espectacle de totes totes.

http://www.albertpla.com/

Les cançons ens posen a MiL

El Festival Música i Lletra. Xàtiva, cançó d’autor. Compta amb la campanya “les cançons ens posen a MiL” per a difondre el gènere dins de la ciutat on es desenvolupa el festival. Així, entre d’altres iniciatives, compta amb concerts als carrers en col·laboració amb establiments i entitats de Xàtiva:

MiL planteja una sèrie d’actuacions de xicotet format en forma de showcases (aparadors) o menuts tastets d’autors que estan encetant el seu camí professional en la cançó d’autor i figures consolidades. La majoria d’actuacions seran a la Plaça del Mercat, tot i que, enguany, una terrassa de la Plaça de la Bassa s’ha unit a la iniciativa.

Inés Saavedra, Carles Pastor, Pau Miquel Soler, Alfonso Copé, Sílvia Tomás Trio o Carles Vila, actuaran en aquest cicle.

Dissabte 20 de maig

CARLES PASTOR

Lloc:Terrassa de Casa La Abuela / Plaça de La Bassa

Hora: 23:00h

Entrada: lliure

Dijous 25 de maig

ALFONSO COPÉ

Lloc: Plaça del Mercat

Hora: 21:00h

Entrada: lliure

Dijous 1 de juny

PAU MIQUEL SOLER

Lloc: Plaça del Mercat

Hora: 21:00h

Entrada: lliure

Dijous 8 de juny

CARLES VILA

Lloc: Plaça del Mercat

Hora: 21:00h

Entrada: lliure

Dijous 15 de juny

SÍLVIA TOMÀS TRIO

Lloc: Plaça del Mercat

Hora: 21:00h

Entrada: lliure

Dissabte 17 de juny

INÉS SAAVEDRA

Lloc:Terrassa de Casa La Abuela / Plaça de La Bassa

Hora: 23:00h

Entrada: lliure