Festival Música i Lletra cançó d’autor 2022

Ana Zomeño & Neus Ferri

Divendres 20 de maig, a les 22:00h

Preus: Anticipada 10€ / Taquilla 14€ / Menors de 12 años acompanyats 1€

Jardí del Palasiet


Neus Ferri

L’alcoinana d’innegable potència vocal ve a Xàtiva a presentar-nos el seu tercer treball ‘Llar’ amb 8 temes tant íntims com roquers, i aquesta vegada majoritàriament en valencià. L’alcoiana torna a casa després d’haver treballat en gairebé tots els àmbits musicals possibles i en tants estils musicals com permet la seua versatilitat, aplaudida per la crítica i l’audiència. Es va donar a conèixer com a intèrpret a nivell estatal a través del programa “La Voz”, en el que va quedar finalista, però des d’aleshores ha sabut desenvolupar una veu pròpia i defensar una carrera en solitari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana Zomeño

Amb el seu projecte indie folk que fusiona jazz, swing o blues, entre d’altres, Ana Zomeño, és la cantautora i compositora valenciana amb més projecció, segons la crítica. Des del 2019 ha llançat tres EPs, i el darrer va ser nominat a millor Àlbum d’artista revelació pels premis Carles Santos de la música valenciana i va ser elegida per la revista Mondosonoro com un dels 10 millor Eps del 2020. El 2021 va presentar per primera vegada el seu projecte a l’Amèrica Llatina realitzant una xicoteta gira a Uruguai. Actualment està treballant en el seu primer llarga durada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Arnal i Marcel Bagés

Divendres 27 de maig, a les 22:00h

Preus: Anticipada 10€ / Taquilla 14€ / Menors de 12 años acompanyats 1€

Gran Teatre


La màgia d’una revelació, la força de la esperança. Els multicelebrats porten a Xàtiva el seu nou treball ‘Clamor’ que encongeix el cor i renova per complet el nostre imaginari sonor: pop mutant als límits de l’emoció que parla de la nostra infinita capacitat de transformació per afrontar els reptes d’un planeta -d’un futur- vulnerable. Maria i Marcel quallen en directe la tremenda intensitat emocional d’una obra que ha aconseguit el Top3 a Mondo Sonoro, ABC o Enderrock i no ha baixat del Top5 fins i tot en aquelles publicacions que, com Jenesaispop, barregen a les seves llistes anuals referències nacionals i internacionals.

Final Certamen joves cantautors i cantautores ciutat de Xàtiva 2022

Dissabte 28 de maig, a les 12:00h

Gran Teatre


MiL Descobreix
Final del Certamen de Joves Cantautors i Cantautores ciutat de Xàtiva 2022
Amb la intervenció de Pepa Cases “La Pepa” qui també presentarà l’acte.
 

Un certamen que arriba a la seua cinquena edició multiplicant per tres la participació d’autors no editats i molt especialment de dones cantautores. Un plataforma de llançament de nous talents que vol posar el seu granet d’arena per unes generacions d’artistes que ho tenen prou complicat. Com cada any, la final serà una festa i els assistents podran votar en directe i atorgar el premi del públic. A part dels finalistes, actuarà també La Pepa, nom artístic de la polifacètica Pepa Cases que presentarà la gala i ens oferirà un concert del seu darrer treball III. Amb un directe tendre i fresc, la Pepa en parla d’un número màgic: tres discos, tres en la família, i tres passions (dansa, teatre i música)… temes universals, i lletres i melodies emocionants per a tothom.

Òscar Briz & Quimi Portet

Dissabte 28 de maig, a les 22:00h

Preus: Anticipada 10€ / Taquilla 14€ / Menors de 12 años acompanyats 1€

Claustre de St Domènec


Quimi Portet

El cantautor català, cofundador d’El Último de la Fila, i autor de deu discos en solitari, ens porta a Xàtiva ‘Si plou, ho farem al pavelló (live in cincinnati)’, un inventari no gens exhaustiu de cançons escrites des de 1987 fins ara. Material gravat en diverses dates del World Tour 2018 -2019. Quimi Portet destaca per un estil musical  variat i lletres entre el surrealisme i la irreverència, comparables a d’altres artistes catalans com Pau Riba, Jaume Sisa o Albert Pla. El bon rotllo que estableix amb el públic fan dels seus concerts una experiència rodona.

 

Òscar Briz
El músic de l’Alcúdia ens porta al MiL “Amor i psicodèlia en temps de virus”, ni més ni menys que el seu dotzè treball, una obra conceptual al voltant dels temes que anuncia el seu títol, escrit durant el confinament causat per Covid-19, que Briz va fer en solitari al paratge natural on viu. En gran mesura les lletres canten experiències d’exploració psicodèlica, a l’amor i una visió de les conseqüències socials i psicològiques de la pandèmia. Un disc multipremiat i aplaudit per la crítica que ens ofereix un directe de rock sensible i emotiu que ens fa més forts i més feliços.

Vicent Torrent

Divendres 3 de juny, a les 22:00h

Preus: Anticipada 10€ / Taquilla 14€ / Menors de 12 años acompanyats 1€

Gran Teatre


‘Racons i cançons’ és l’espectacle més íntim de Vicent Torrent, i ens el porta a Xàtiva quasi en exclusiva, ja que faran molt poquetes funcions. Torrent ens presenta el relat musical i la història de tota una vida dedicada a la música tradicional, guardant el més pur estil popular, amb lletres que canten als sentiments quotidians sense oblidar el vessant més polític i la crítica social. Les cançons són composicions construïdes de manera paral·lela a la carrera musical en Al tall, incloent algunes creades abans de l’existència de la mítica banda o just després del seu acomiadament l’any 2012. Un espectacle antològic.