MiL 2018: “Lu Rois / Joan Miquel Oliver”

Festival Música i Lletra 2018

Dissabte 9 de juny, 22:00h

Preu: Anticipada 12,50€ / taquilla 14,50€

 

LU ROIS
L’hipnòtica cantant i pianista Lu Rois ens porta a el Música i Lletra 2018 el seu darrer treball “Clarobscur”, on amb un trio femení -al costat de Joana Gomila, contrabaix, i Núria Galvañ, violoncel-, pinten un quadre de sonoritats infinites. La sabadellenca es mou entre el folk de cambra, el minimalisme ambiental i les balades intimistes. Envoltant i corprenent l’oient amb una sonoritat cinematogràfica i una sensibilitat desbordant.

“Clarobscur” és el segon àlbum de Lu Rois, coneguda ja arreu del país gràcies al seu primer disc “Camí del Far” (2014) i al seu EP “Cau de Lluna” (2016).

www.lurois.com

JOAN MIQUEL OLIVER
El gegant d’Antònia Font arriba al MiL amb un nou disc publicat just el passat 7 d’abril: “Atlantis”. Dos anys i setanta concerts després d’enlairar el seu Pegasus, Joan Miquel Oliver presenta un nou àlbum, segona part de la trilogia que uneix al fundador, compositor i guitarrista d’Antònia Font amb el pintor Albert Pinya, i que en segueix la línea estilística però en versió corregida i augmentada. A “Atlantis”, obre el ventall de l’anti-folk a l’electro, del funk a la rumba, del pop pur a tot el que es pugui imaginar. El treball és una veritable antítesi respecte al so de “Pegasus” que, a nivell gràfic, substitueix el blau i el verd per colors
complementaris com el taronja i el rosa. Amb la col·laboració de Toni Toledo, bateria, i Toni Pastor, mescles, Joan Miquel Oliver ha escrit, enregistrat i produït un disc que, temàticament, també és un contrapunt a “Pegasus” i el seu recorregut per l’illa de Mallorca. Amb tres blocs de quatre cançons, el repertori d’“Atlantis” apunta a un altre concepte: les persones. Un pas més cap a l’optimització d’una veu que ha estat classificada dins de la categoria de
agradable i relaxada i una nova prova que Joan Miquel Oliver pot fer una cançó d’alt contingut poètic amb material quotidià.