20:30 - 22:15

Dimecres 15 de desembre, a les 20:30h Ballet clàssic “El cascanueces”

Dimecres 15 de desembre de 2021, a les 20:30h

Ballet clàssic

«El cascanueces» de P.I. Tchaikovsky (State Ballet of Georgia)

Durada: 85 mins

Preus: 25€ Platea/21€ Amfiteatre i llotges

El State Ballet de Geòrgia representa aquesta obra única captant l’essència, la bellesa de la història i l’harmonia de la música de Tchaikovsky. Els ballarins juguen a ser ninots i autòmats amb el seu art, la seva tècnica i el seu vibrant entusiasme. La companyia capta l’essència de l’obra i ofereix un espectacle de gran virtuosisme, i alhora ple d’empatia i emoció. El «Cascanueces» representa un deliciós somni que combina a la perfecció una esplèndida partitura amb un argument en el qual els espectadors tornen a ser nens per unes hores.

El «Cascanueces», es va estrenar al desembre de 1892 en el llegendari teatre Mariinskii de Sant Petersburg, sota la coreografia original de Lev Ivanov i el llibret de Marius Petipa.

La història s’inspira en el cèlebre conte de E.T.A. Hoffmann “El «cascanueces» i el rei dels ratolins”, encara que l’argument que, anys més tard, donaria vida al ballet de Tchaikovsky deriva d’una adaptació que Alejandro Dumas pare fes del text.

El «Cascanueces» és, així, una rondalla que parla de l’enyorança perpètua per la infància perduda i del contrast entre la realitat del món dels adults i el món dels somnis dels nens. Gràcies al seu colorit, l’extraordinària imaginació que desborden els personatges i les aventures, i la inoblidable música de Tchaikovsky, El Trencanous s’ha convertit en un dels ballets més representats del món, especialment en aquestes dates