Dijous 21 de novembre, a les 20:30h Ballet “El cascanueces” de P.I. Tchaikovsky

21/11/2019 20:30h

Ballet clàssic

El cascanueces”, de P.I. Tchaikovsky

Ballet Nacional Rus de Sergei Radchenko

Preu: 21€ / 18€

El Ballet Nacional Rus de Sergei Radchenko presenta el ballet en dos actes El Trencanous, de Tchaikovsky, el llibret del qual va compondre Amadeus Hoffmann amb coreografia de Marius Petipa.


El Cascanueces, compta la història de dos germans, Clara i Fritz. El dia de nadal el padrí de Clara, Drosselmayer, li regala a la seua neboda tres caixes amb tres regals diferents: un Arlequí, una Colombina i un gran Trencanous. El seu germà, gelós, trenca el Trencanous. El nebot de Drosselmayer repara el joguet i li ho entrega a la xiqueta. Durant la nit ella s’alça a veure el Trencanous, l’abraça i llavors tot creix i crea vida al seu voltant, portant-la a un món màgic.


La companyia està formada per 45 persones. El Ballet Nacional Rus es funda en 1989, quan el llegendari solista del Teatre Bolshoi de Moscou, Sergei Radchenko intenta realitzar la seua visió d’una companyia que reunira els elements més clàssics de les grans companyies de Ballet Kirov i Bolshoi en una nova companyia de ballet independent dins del marc del ballet clàssic rus. Els principals ballarins de tota Rússia forgen sota direcció de Radchenko una emocionant companyia escenificant i posant en escena noves produccions de clàssics atemporals com Giselle, El Quixot, Paquita i Carmen.